Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی گفت: در کنکور سال آینده اولاً درس عمومی نخواهیم داشت و تمامی پرسش‌های دروس عمومی از کنکور حذف می‌شوند و بررسی آن‌ها به سوابق تحصیلی دانش‌آموزان منتقل خواهد شد که این سوابق در طول سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ بررسی و اعمال می‌شود. 
گفته رئیس سازمان سنجش با واکنش‌های موافق و مخالف زیادی روبه‌رو شد. بسیاری از استادان و معلمان زبان و ادبیات فارسی معتقدند شکل امتحان گرفتن این دروس در کنکور به فراگیری بهتر دانش‌آموز از این دروس کمکی نمی‌کرد که حذف آن‌ها آسیبی به یادگیری آن‌ها بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تأثیر منفی بر روند یادگیری
دکتر فرزاد قائمی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است روشی که دانش‌آموزان این دروس را می‌خوانند تا بتوانند در کنکور نمره بالاتری بگیرند روشی غیرشناختی است که هیچ کمکی به معرفت بهتر از مبنای آموزشی این دروس نمی‌کند، بنابراین حذف این دروس از کنکور مستقیماً به یادگیری این دروس آسیبی نمی‌زند اما به طور غیرمستقیم ممکن است به روند یادگیری آسیب بزند. 
استادیار گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در توضیح بیشتر گفت: متأسفانه به خاطر نتیجه‌محور بودن نظام آموزشی، دانش‌آموزان برای دروسی وقت می‌گذارند که به قبولی آن‌ها در آزمون کنکور کمک کند و حذف دروس از آزمون کنکور متعاقباً به کم اهمیت‌تر شدن این دروس ختم می‌شود که این مسئله در درازمدت می‌تواند روند آموزش این درس‌ها را با افت بیشتری همراه کند. 
دکتر قائمی با اشاره به اهمیت نقش زبان و ادبیات فارسی در ایجاد وفاق و وحدت ملی به عنوان زبان مشترک در مسائل فرهنگی، تاریخی و سیاسی معتقد است اگر همراه با حذف این درس از کنکور برای روند یادگیری آن در بخش فرایند پایش تحصیلی جایگاه ویژه‌ای قائل شوند حذف آن بهتر است اما اگر دروس از کنکور حذف شود و در روند پایش تحصیلی هم برایش جایگاه خاصی قائل نشوند قطعاً به بی‌اهمیت شدن این درس در کوتاه‌مدت و تأثیرات منفی در میان‌مدت ختم خواهد 
شد.  

توجه خاص به نمرات ادبیات 
در سال‌های تحصیل

قائمی با ارائه یک راهکار و پیشنهاد در راستای اهمیت و توجه به دروس عمومی به ویژه زبان و ادبیات فارسی پس از حذف از کنکور، گفت: بهترین پیشنهاد این است به نمراتی که از درس زبان و ادبیات فارسی در سال‌های متوسطه و یا سال‌های معین استخراج می‌شود در فرایند نمره کل سابقه تحصیلی، جایگاه خاصی داده شود تا به بی‌اهمیت شدن این درس در نظر دانش‌آموزان و مجموعه آموزشی مدرسه ختم نشود و کیفیت آموزشی این درس را از آنچه امروز هست کمتر نکند. این حداقل کاری است که می‌شود برای این دروس انجام داد تا حذف آن‌ها آسیبی به یادگیری دانش‌آموز وارد نکند. 
وی در پایان افزود: تأکید من این است که حذف این درس از کنکور مستقیماً آسیبی به این درس نمی‌زند چون روند ارزیابی در کنکور روندی نیست که به این درس کمک کند اما باید راهکارهایی ارائه شود تا این طرح‌ها موجب بی‌اهمیت شدن این درس و بی‌توجهی به آن نشود. 

خبرنگار: خدیجه زمانیان 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کنکور مطالعه زبان و ادبیات فارسی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود احمدی افزادی رایزن فرهنگی ایران در بلغارستان به دعوت رییس دانشگاه سیریل و متدوئوس شهر تاریخی ولیکوترنوا عازم این شهر شد و در یک سمینار علمی و تاریخی در حضور جمعی از دانشجویان و استادان این دانشگاه به بیان ویزگی های تاریخ و تمدن ایران پیش از اسلام و نقش و تاثیر ایرانیان در تمدن جهانی و نیز جایگاه ایران و ایرانیان در ماندگاری و آزادی یهودیان در طول تاریخ پرداخت.

احمدی در این سمینار علمی که با حضور معاونان دانشگاه و تنی چند از روسای دانشکده ها و نیز دانشجویان علاقمند برگزار شد، به بیان تاریخ دینداری و ویژگی های دین ایرانی پرداخت و گفت: ایرانیان هیچگاه در طول تاریخ بت پرست نبوده اند. دین ایران باستان و شخص زرتشت به عنوان یکی از قدیمی ترین ادیان و پیامبران جهان در بسیاری زمینه ها پیشرو بوده اندو شعار پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک در واقع شعار همه پیامبران از موسی و عیسی تا پیامبر اسلام بوده است.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: از منظر علمای ادیان دین از ابتدا تا به انتها یک خط سیر واحد اما رو به رشد دارد و همه انبیا برای گفتن یک مطلب و یک موضوع ولیکن با بیان های متناسب با زمان خویش آمده اند. قرن ها قبل از آیین های بودایی و کنفسیوسی و تائویی و حتی قبل از آیین های هند، زرتشت پیام آور صلح و دوستی و محبت و آزادی بوده است و ایران مهد ازادی و گفتگو بوده است. در زمانی که بسیار از اقوام بواسطه خونریزی افتخار می کردند ایرانیان افتخارشان ابادی و حفظ محیط زیست و همنوع دوستی بوده است.

وی افزود: تاریخ گواه آن است که ایرانیان نقش بسیار ارزنده و موثری در آزادی و احترام برای همه ادیان و بویژه یهودیان ایفا کرده اند و زمانی که یهودیان اسیر در بابل تاریخی بوده اند کوروش هخامنشی به آنها آزادی و اختیار داد تا به هرکجا می خواهند بروند. سرزمین ایران مهد آزاد اندیشی و حکمت الهی است. کتیبه تاریخی فرمان ازادیبخش کوروش امروز نشانه منحصر به فرد تمدن درخشان ایرانی در جهان است.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: توجه به نور و اتش در ایران باستان به عنوان نمادهای خداوند یکتا مطرح بوده است و ایرانیان به نور و آتش به عنوان مظهر پاکی و راستی نگاه می کردند و این نماد حتی در شاهنامه نیز آمده است؛ درجاییکه سیاوش باید پاکی خود را از طریق عبور از روی آتش نشان دهد و این کار را نیز می کند.

وی افزود: نمادهای عمو نوروز و ننه سرما و نیز چهارشنبه سوری و شب یلدا نیز از جمله میراث های کهن ایرانی هستند که با ورود به دیگر فرهنگ ها بتدریج تبدیل به بابانوئل و بابا مارتا و شب کریسمس شده اند. ازینرو باید گفت که باورهای ایرانی باورهای جهانی هستند و میراث جهانی محسوب می شوند.

احمدی گفت: ایران بعد از اسلام به ویژه دانشمندان زیادی به دنیا معرفی کرده است. میراث فکر بوعلی سینا، فارابی، خواجه نصیر الدین طوسی، رازی، ملاصدرا تا حافظ و سعدی و مولانا و فردوسی و عطار و خیام و ده ها و ده ها شخصیت دیگر همه نشانگر عظمت و اهمیت این تمدن بزرگ است.

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: تمدن ایرانی و تمدن بلغار با هم قرابت و پیوستگی تاریخی دارند و خان اسپاروخ به عنوان موسس بلغارستان بزرگ خودش یک ایرانی با اسمی ایرانی است و بیش از هزار واژه فارسی در زبان امروز بلغاری وجود دارد که ریشه های انتقال آن به زبان های واسط عربی و یا عثمانی برنمی‌گردد بلکه کاربست و شکل زبانی آنها نشان می دهد که این واژگان مستقیماً در طول تاریخ باستان از سرزمین مادری ایران به بلغارستان آمده اند.

در پایان این برنامه مراسم پرسش و پاسخ برگزار شد و دانشجویان سوالات خود را پرسیدند از جمله تعدادی از دانشجویان درباره علت دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران سوال کردند که رایزن کشورمان پاسخ داد صهیونیست ها در طول تاریخ هر جا توانسته اند نفوذ کنند و منابع مالی یک کشور را به یغما ببرند انجام داده اند و تنها زمانی که نتوانسته اند این کار را بکنند در زمان جمهوری اسلامی ایران است که با نهضت بیداری ایجاد شده در کشورهای مسلمان که ریشه اش در نهضت اسلامی ایران بوده است، نه تنها نتوانسته اند یغماگری تاریخی خودشان را استمرار دهند بلکه چهره غاصبانه و نژدپرست شان در سرزمین های اشغالی فلسطین نیز رو شده و ملت های جهان اسلام یکپارچه در مقابل شان ایستاده است وانها این بیداری را از چشم ایران اسلامی می دانند.

کد خبر 6100523 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • نحوه یادگیری تحلیل داده
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس