Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز فرهنگی شهر کتاب، مجموعه‌جلسات درس‌گفتارهایی درباره‌ «ایرانیان و زبان عربی» به‌زودی طی روزهای دوشنبه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مسائل فرهنگی در کشور ما مسئله ارتباط میان زبان فارسی و عربی و برخورد ایرانیان با زبان عربی است. این مساله را در سطحی کلان‌تر هم می‌توان بررسی کرد و آن نحوه مواجهه برخی از ایرانیان با فرهنگ‌ها و زبان‌های بیگانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواجهه این قبیل افراد با زبان عربی شباهت‌های فراوانی با رویارویی آنان با زبان‌هایی مانند فرانسه و انگلیسی دارد و از بررسی همه آنها می‌توان به یک روحیه مشترک که همانا خودباختگی در برابر فرهنگ بیگانه است رسید. به همین سبب است که مسئله مواجهه ایرانیان با زبان و فرهنگ عربی صرفاً یک مسئله تاریخی که به گذشته‌ها تعلق دارد، نیست. این مسئله واقعاً مسئله روز ماست. بسیاری از ما ایرانی‌ها به آسانی در برابر فرهنگ‌ها و زبان‌های دیگر به شدت مرعوب می‌شویم و خود را می‌بازیم.

در سده‌های نخست قمری، آشکارا می‌توان دید که بسیاری از ایرانی‌ها در عربی‌گرایی و عربی‌ستایی تا آنجا پیش می‌روند که کارشان به ایران‌گریزی و فارسی‌ستیزی کشیده می‌شود. این احساس ضعف در مواردی، به‌قدری شدت می‌گیرد که مثلاً دولت‌مرد دانشمند و فاضلی مانند صاحب بن عباد، می‌گوید: من از بیم آن‌که مبادا چهره یک ایرانی را ببینم، به آینه نگاه نمی‌کنم!

مرکز فرهنگی شهر کتاب بنا دارد مساله مواجهه ایرانیان با زبان عربی را در قالب یک‌مجموعه درسگفتار مورد بررسی قرار دهد. در این درس‌گفتارها راجع به مسائلی از این دست سخن گفته می‌شود: خودباختگی ایرانیان در برابر زبان عربی، عربی‌ستایی و فارسی‌ستیزی، برابر دانستن فضل و دانش با عربی‌دانی، تبدیل شدن زبان دیوانی و اداری حکومت‌های ایرانی به زبان عربی، انواع پیوندهای ایرانیان با زبان عربی، نفوذ عربی در زبان فارسی.

همه این مباحث بر اساس کتاب «چالش میان فارسی و عربی»، از زنده‌یاد آذرتاش آذرنوش مطرح می‌شوند. این کتاب، به شیوه‌ای علمی و بدیع، مباحث گوناگونی را در این زمینه مطرح می‌کند. در این درس‌گفتارها، به بازخوانی برخی از فصول این کتاب پرداخته می‌شود.

نشست‌های درس‌گفتارهایی درباره‌ «ایرانیان و زبان عربی» با تدریس ایرج شهبازی در سه جلسه در روزهای دوشنبه ۱۳، ۲۰ و ۲۷ دی از ساعت ۱۱ صبح برگزار و به صورت مجازی پخش می‌شوند.

این‌برنامه‌ها به‌طور زنده از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه‌ این مرکز در سایت آپارات پخش می‌شوند.

کد خبر 5383619 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز فرهنگی شهر کتاب زبان عربی معرفی کتاب تازه های نشر قاسم سلیمانی شب یلدا ترجمه ادبیات کودک و نوجوان نقد کتاب محمد مهدی اسماعیلی تجدید چاپ انتشارات راه یار معرفی نشریات انتشارات سوره مهر انتشارات فاطمی کتابستان معرفت ایرانیان با زبان زبان عربی مرکز فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۲۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند

حجت الاسلام و المسلمین محمود ملکدار در نشست نخبگان حوزه های علمیه اصفهان که به مناسبت پاسداشت مقام معلم برگزار شد با اشاره به شخصیت برجسته شهید مرتضی مطهری(ره) اظهار داشت: در عظمت شهید مطهری(ره) همین بس که حضرت امام(رع) درباره این شخصیت فرمود "حاصل عمر من بود" و این بیان بسیار بالایی است که نشان از عظمت این شهید دارد و نشانگر این است که شهید مطهری برای خدا عمل کرد و آنچه که وظیفه داشت انجام داد و درباره ارزشمندی آثار این شهید والامقام امام فرمود "همه آنها بدون استثنا مفید است".

وی افزود: این گلایه وجود دارد که در سالروز شهادت این شهید می باید نشست های علمی بزرگی برگزار می شد و نظام فکری این شهید به جامعه معرفی می شد و این یکی از نشانه ها آن است که ما نسبت به سرمایه های خود توجه نداریم.

مدیر کل حوزه ریاست مرکز خدمات حوزه‌های علمیه حمایت از جامعه نخبگانی حوزه های علمیه را امری مهم بیان کرد و گفت: امروز وظیفه همه است که این حمایت ها را نسبت به نخبگان حوزه داشته باشند و البته مرکز خدمات حوزه های علمیه در حمایت از جامعه نخبگان عملکردی قابل توجه داشته است.

وی اضافه کرد: اکنون نیز حمایت های خوبی در عرصه های مختلف معیشتی، خانوادگی و علمی در حال انجام است.

حجت الاسلام و المسلمین ملکدار عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳ علاوه بر خدماتی که داشتیم چند طرح مهم که جزء زیرساخت های حوزه های علمیه است پیگیری شد از جمله بیمه که اصل آن به تصویب رسید.

وی خاطر نشان کرد: در بخش معیشت نیز امسال تلاش شد جهشی اتفاق بیفتد و هم چنین در طرح ایتام حوزویان تلاش شد بیمه خاصی برای آنها در نظر گرفته شود.

مدیر کل حوزه ریاست مرکز خدمات حوزه‌های با تاکید بر حل مسئله و توجه به نیازهای جامعه توسط نخبگان و برگزیدگان حوزه تصریح کرد: حل مسئله و دیدن نیازها بسیار اهمیت دارد و نخبه فردی است که به سراغ حل مسئله برود و نیازها را بداند.

وی افزود: هم اکنون در حال تهیه طرح و پیش نویس دستورالعملی هستیم تا افرادی که اقدام به حل مسئله و تشخیص نیازهای جامعه می کنند مورد حمایت خاص قرار گیرند و اصل حمایت نیز باید به این افراد تعلق گیرد.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است