Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@04:27:39 GMT

آموزگاری اولین درس مکتب حافظ است

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۷۲۱۹۲

خبرگزاری آریا - نویسنده، شاعر و پژوهشگر ایرانی در حوزهٔ زبان فارسی و عضو هیئت امنای بنیاد فردوسی بعد از آموزگاری، آمیزگاری با معنای سازگاری را دومین درس‌ مکتب حافظ عنوان کرد و آمازگاری به مفهوم هدفمند بودن را سومین درس دانست.
به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، قدمعلی سَرّامی، در نشست "شاعر بی خانقاه" که بیستم مهرماه برگزار شد با بیان این مطلب که حافظ گوهری تک است اما میلیون‌ها آدم با وی هم‌صدا شده‌اند، تک‌هجای عشق را دایره‌المعارفی‌ نامتناهی دانست و اظهار داشت: ما نیز چون حافظ سخنی خوش‌تر از عشق نخواهیم یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: حافظ شاعر بزرگی است که با دست باز با مخاطبش روبه‌رو می‌شود و مردی‌ است که اعتقاد دارد باید در جهان درخت دوستی نشاند، و دشمنی را در حد نهالی می‌داند که قابل ریشه‌کن شدن می‌باشد.
سرامی، با اشاره به تدریس بیش از هزار ساعت حافظ در دانشگاه‌های کشور گفت: حافظ مهم‌ترین عنصر برای زندگانی و بزرگ‌ترین آموزگار را زمان می‌داند.
وی افزود: طبیعت کار خود را بلد هست و هرگز خزان را مستمر نمی‌کند چنانچه زمستان را کوتاه‌تر از فصل‌های دیگر تقدیم کرده است.
این پژوهشگر ایرانی در حوزهٔ زبان فارسی با تاکید بر مفهوم تلورانس با بیان این مطلب که هرآنچه داریم و نداریم نسبی است، ادامه داد: وقتی همه به درد نقصان‌مندی گرفتاریم چرا با یکدیگر کنار نیاییم؟
وی با اشاره به شعر موسی و شبان مولوی، تاکید کرد: همه‌ی جهان برای وصل‌کردن خلق شده است و این فقط مختص پیامبران نیست.
سرامی با تاکید بر نگارش دو هزار صفحه درخصوص شاهنامه و ایراد هزار ساعت سخنرانی در این حوزه تصریح کرد: در هیچ کجای شاهنامه سروش ایزدی بیش از یک‌بار برای هیچ موجودی نیامده مگر در قصه‌ی کشتن ضحاک، که دو بار از کشتن چون اویی که میلیون‌ها جوان ایرانی را کشته بود، منع می‌کند.
وی بعد از آموزگاری، آمیزگاری با معنای سازگاری را از دیگر درس‌های مکتب حافظ عنوان کرد و آمازگاری به مفهوم هدفمند بودن را سومین درس دانست.
سرامی ضمن بیان شعری از ملک‌الشعرای بهار مبنی بر "پافشاری و استقامت میخ سِزَد ار عبرت بشر گردد هر چه کوبند بیش بر سر او پافشاریش بیشتر گردد" گفت: بر هرآنچه که تامل کنی، سرمستی خواهید یافت و قطعا دست خالی نخواهید ماند.
استاد و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی نیز حافظ را اوج شعر فارسی دانست و اظهار کرد: از رودکی تا خواجه‌کرمانی هرآنچه باید در شعر حافظ یافت می‌شود.
بهرام پروین گنابادی با اشاره به بازدید ویکتور امانوئل سوم پادشاه آلبانی از نمایشگاهی نقاشی و انتقاد وی از اوضاع روستای نقاشی‌شده گفت: در واکاوی آثار هنری نباید به انطباق با واقعیت اندیشید، و بر همین اساس کولریچ، اصل تعلیقِ ناباوری (suspension of disbelief) را پی نهاد. 
وی تصریح کرد: چه آن‌گاه که به تماشای تابلویی می‌ایستیم و چه آن‌زمان که رمان می‌خوانیم، باید در عین این‌که همواره به ذهن بسپاریم که جهانِ مخلوق هنرمند، جهانی ذهنی و غیرواقعی و بالمال «دروغین» است، در عین حال هرگز نباید آن را بافته‌ای یکسره باورنکردنی بیانگاریم.
بهرام پروین ذهن و زبان را یکی و متناسب با یکدیگر عنوان و تصریح کرد: حافظ اوج زبان فارسی است و هرچه بکاوید در آن می‌یابید.
پروین گنابادی تعریف شعر را از نگاه قدما و بر مبنای تجربه، الهامی از جهان دیگر دانست و گفت: مبنای شعر از جهان ماورایی است و شاعر با کلام خویش آن را می‌پروراند و شاعرانی چون نظامی گنجوی، انوری و اخوان ثالث از پیروان این نظر هستند و شعر را حاصل شعور نبوی می‌دانند.
وی با بیان این مطلب که بیش از شش تذکره، حافظ را لسان‌الغیب می‌دانند گفت: فال زدن به حافظ همان تعلیق ناباوری است با این رویکرد که حافط، امید را تلقین می‌کند.
پروین رمز فال گرفتن را، زمان مناسب آن دانست و تصریح کرد: زمانی که از گذشته بریده و به آینده هیچ نگاهی نداشته باشید و کاملا در "اکنون" به سر ببرید، "وقت" فال و درک "حال" می‌باشد.
وی با بیان این مطلب که حافظ جهت القای هر موردی بر خواب تاکید داشته است، افزود: اگر به لحاظ فلسفی، اخلاق شاخص ایرانیان را بکاوید، کم‌آزاری و بی‌آزاری است و حافظ این ارزش را از خواب خود نقل و برای عموم باورپذیر می‌کند.
سعید رضادوست که اجرای این نشست را به عهده داشت در ابتدای برنامه، شعر را محمل انتقال اندیشه دانست و گفت: حافظ یک دردشناس و طبیب جامعه‌ی ایران است و کسی است که هم درد را و هم درمان را نشان داده است. 
وی رغبت به تفال به دیوان حافظ را به دلیل هم‌درد بودن مردم با وی عنوان کرد.
اجرای موسیقی سنتی، پخش کلیپی از محمدرضا شجریان، غزل‌خوانی توسط مریم اکبرپور یکی از شاعران جزیره و تفال به حافظ از دیگر بخش‌های این برنامه بودند.
نشست "شاعر بی خانقاه" به مناسبت روز بزرگداشت حضرت حافظ با مشارکت "خانه اندیشمندان علوم انسانی"، و با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و معاونان و مدیران سازمان‌ و استقبال خود مردم ادب‌دوست در سالن رازی مرکز همایش‌های بین‌المللی خلیج فارس برگزار شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۲۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی

دکتر رامیار فرزان امروز با اعلام این خبر اظهار کرد: کنگره کشوری سوختگی برای نخستین بار در استان گیلان برگزار می شود.

وی بیهوشی و مراقبت های ویژه در سوختگی، مدیریت بیماران سوختگی در اورژانس های پیش بیمارستانی، پرستاری در سوختگی، بازتوانی در سوختگی، هوش مصنوعی در سوختگی، جراحی های ترمیمی و زیبایی در سوختگی، مهندسی بافت و درمان های نوین در سوختگی و پزشکی بازساختی، دستاوردهای دانش بنیان در سوختگی و سلامت روان در سوختگی را از جمله محورهای این دوره کنگره دانست و افزود: کنگره دوازدهم در روزهای دوم و سوم خردادماه ۱۴۰۳ در تالار مرکزی رشت برگزار می شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کنگره مذکور با همکاری انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی استان برگزار می شود، عنوان کرد: علاقمندان جهت شرکت در این کنگره می توانند از طریق سایت http://www.burn۲۰۲۴.gums.ac.irثبت نام کنند.

فرزان از ارسال بالغ بر ۳۶۱ مقاله پزشکی، پرستاری و اتاق عمل در رشته های تخصصی به دبیرخانه کنگره واقع در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و تاکید کرد: ۱۷۸ مقاله مورد تایید داوران قرار گرفته و ۴۸ مقاله به صورت شفاهی و ۱۳۰ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.

رئیس دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی همچنین به برگزاری کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های تخصصی تجهیزات پزشکی حوزه سوختگی در حاشیه این کنگره اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت در این کارگاه ها برای تمام رده های پزشکی، پرستاری و اتاق عمل امتیاز آموزشی دارد.

۹۵ درصد سوختگی ها قابل پیشگیری است

دکتر محمد طلوعی، دبیر علمی دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی نیز، سوختگی را یک بیماری شایع دانست که افراد مختلف را درگیر می کند و گفت: توده مردم درگیر این موضوع هستند و لذا باید آگاهی عمومی را افزایش دهیم.

وی ۹۵ درصد سوختگی ها را قابل پیشگیری دانست و تاکید کرد: آگاهی دادن به مردم می تواند هم به پیشگیری و هم به درمان سوختگی کمک کند.

دبیر علمی کنگره سوختگی گیلان، مشکلات زیرساختی در بخش های گرمایی را از جمله عوامل ایجاد سوختگی دانست و ادامه داد: با اصلاح الگوهای مصرف و بهره گیری از سوخت و مدیریت دمای وسائل گرمایشی و آبگرمکن ها و... می توان از سوختگی پیشگیری کرد.

وی از بستری ۵۰۰ مورد سوختگی در استان گیلان طی سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: مراجعات سرپایی مرتبط با سوختگی چهار برابر بستری‌هاست و کلیه بیماران تحت درمان قرار گرفتند.

طلوعی با بیان اینکه سوختگی می تواند تا سال ها فرد را دچار عدم کارکرد اجتماعی و اقتصادی کند، گفت: سوختگی علاوه بر بار اقتصادی درمان، از کار افتادگی اجتماعی را به دنبال دارد و بار روانی آن بر فرد و خانواده بسیار زیاد است.

وی جمعیت ۲۰ تا ۴۰ سال را بیشتر در معرض خطر سوختگی دانست و تاکید کرد: سوختگی با آتش شایع ترین نوع سوختگی بوده، اما سوختگی با مایعات در کودکان بیشتر است؛ سوختگی های الکتریکی و شیمیایی و استنشاقی در رده های بعدی قرار می گیرند و عموما مردان بیشتر از زنان درگیر سوختگی می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • ضربه ناک‌اوت نوشاد عالمیان در جده
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان/ مردان ایران در رده چهارم، بانوان هشتم
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • آرژانتین در غم درگذشت اولین مربی قهرمان جهان
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • از اولین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای در اصفهان چه می دانیم؟/ رافائل گروسی؛ مهمان ویژه ایران در «نصف جهان»