Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

نحوه خواندن درس ادبیات به دلیل ساختار کتاب و نوع چیدمان مباحث در هر فصل کاملا متفاوت از سایر دروس است. معمولا سایر درس های عمومی را ما بیشتر بصورت فصل به فصل می خوانیم و تست می زنیم اما این روش خواندن فصل به فصل چندان برای درس فارسی جوابگو نیست. پس در مرحله اول برای اینکه بدانیم چگونه فارسی را بخوانیم، آشنایی با روش درست مطالعه آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چگونه فارسی بخوانیم؟ فصل به فصل یا مبحث به مبحث؟

همانطور که گفتیم برای درس ادبیات ترتیب خواندن مباحث بصورت فصل به فصل خیلی تاثیر گذار نیست. تقسیم بندی مباحث در سه کتاب ادبیات برای امتحانات و کنکور به این صورت است که هر مبحث یک ماهیت و یک روش مطالعه دارد. یعنی برای مطالعه آن باید بخش تاریخ ادبیات را از بخش دستور زبان، از بخش قرابت معنایی و سایر بخش ها تفکیک کنید.

از اشتباهات رایج در مطالعه درس ادبیات این است که شما درس به درس این کتاب را بخوانید. چرا که تمام سوالات و تست های ادبیات سیر مبحثی دارند و اگر شما بصورت درس به درس بخوانید از مسیر درست مطالعه آن دور می شوید.

بنابراین بهترین روش مطالعه درس ادبیات این است که در مرحله اول شما مباحث را تفکیک کنید و در مرحله دوم با توجه به تفکیک بندی مباحث تان، شروع به خواندن کنید.

 

چگونه در روش خواندن درس ادبیات، مباحث را تفکیک کنیم؟

مباحث مهم درس ادبیات به دو بخش مباحث حفظی مثل لغات، املاء و تاریخ ادبیات و مباحث مفهومی مثل آرایه های ادبی، قرابت معنایی و دستور زبان فارسی تقسیم می شود.

یعنی برای شروع ابتدا بهتر است جزوه خود را به دو بخش مباحث حفظی و مباحث مفهومی تقسیم کنید. در بخش مباحث حفظی، بخش لغات را از بخش املاء و تاریخ ادبیات تفکیک کنید و همینطور مباحث مفهومی را در جزوه خود به سه بخش آرایه های ادبی، قرابت معنایی و دستور زبان فارسی تقسیم کنید.

ترتیب مطالعه تان در این درس بهتر است اینگونه باشد که مثلاً ابتدا در بخش تاریخ ادبیات، تمام زندگینامه ی شاعران و نویسندگان 5 درس اول کتاب را بخوانید و نکات کلیدی مثل تاریخ تولد، زادگاه تولد و آثار آنها را در جزوه و در بخش تاریخ ادبیات یادداشت کنید.

 برای بخش مباحث مفهومی مثل قرابت معنایی و درک بهتر ابیات، مثلاً اشعار سه درس اول کتاب را به همراه ترجمه، آیات و متون مرتبط با آن اشعار مطالعه کرده و استنباط خودتان از معنی و مفهوم ابیات را در جزوه و بخش قرابت معنایی یادداشت کنید.

اگر به چیزی بیشتر از دانستن روش مطالعه درس ادبیات نیاز دارید یا حتی می خواهید قلق های تست زنی، آشنایی با بهترین روش یادگیری این درس، نحوه چیدمان سوالات و تله های طراحان کنکور ادبیات را بدانید، می توانید در کنار رعایت همه این نکات، از کلاس  تدریس خصوصی ادبیات استفاده کنید.

 

آیا معلم خصوصی برای ادبیات فارسی بگیریم؟

بیشترین نمره خام منفی در بین دروس عمومی به ادبیات فارسی اختصاص دارد. یعنی راحت گرفتن این درس و توجه نکردن به آن، اشتباه رایج خیلی از دانش آموزان و داوطلبان کنکوری می باشد. یعنی این درس قوانین خاص خودش را دارد که رعایت این قوانین شرط موفقیت شما در این درس است.

 

 از رعایت ترتیب مطالعه مباحث گرفته تا نحوه  درست تست زنی، آشنایی با نحوه طراحی سوالات، ضریب هایی که برای هر مبحث در کنکور و امتحان اختصاص داده می شود، مباحث کلیدی و مهمی که باید یک دانش آموز کنکوری بداند، مباحث حذفی و مباحثی که خواندنش چندان مهم نیست و خیلی از نکات دیگر که ندانستن آنها و سرخود عمل کردن در مطالعه این درس، چیزی جز گرفتن نتیجه منفی و درصد پایین نیست.

مثلاً باید بدانید که بخش زبان فارسی 20 درصد سوالات این درس در کنکور است اما یکی از سخت ترین بخش ها در بین سوالات می باشد. از این بخش 5 سوال طراحی می شود که اگر بدرستی پاسخ دهید، 20 درصد نمره را از آن خود کرده اید. یا مثلاً ساده ترین بخش ادبیات، سوالات تاریخ ادبیات است که اگر به همان صورتی که گفتیم، نکات کلیدی آن را بدرستی بخوانید، می توانید 4 درصد نمره این بخش را براحتی بگیرید.

اما با همین این توصیفات، به دلیل سنگین بودن مباحث کتاب و داشتن نکات زیاد در هر درس و همچنین کمبود زمان و وقتی که باید برای درس های دیگر هم بگذارید، داشتن یک معلم خوب که زمان را برای شما بخرد و با بهینه کردن آموزش و تایم کلاس، مهم ترین و گلچین ترین نکات ادبیات را به شما بگوید، می تواند یک تصمیم و انتخاب خوب باشد.

استفاده از کلاس های تدریس خصوصی آنلاین یا به همراه داشتن شماره معلم ادبیات برای شروع یک کلاس مفید می تواند همان انتخاب خوب باشد.

 در هرصورت برای مطالعه این درس حتما از یک معلم خوب مشورت بگیرید و حتما با توجه به نکاتی که گفته شد، ترتیب مطالعه در این درس را رعایت کنید تا بالاترین درصد را در بین دروس عمومی از آن خود کنید.

 اگر هم می خواهید به بانکی از نمونه سوالات درس ادبیات دسترسی داشته باشید، با کلیک روی دانلود نمونه سوالات رایگان دروس تمام مقاطع درسی مدرسه در وبلاگ استادبانک، به متنوع ترین سوالات فارسی دسترسی پیدا کنید. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 555223 برچسب‌ها ادبیات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، در آتاکاما که به عنوان خشک‌ترین بیابان سوزان جهان شناخته می‌شود، خورشید بی امان می‌تابد و وجود حیات غیرقابل تصور به نظر می‌رسد.

محققان یک گروه انعطاف پذیر از باکتری‌ها را در «دره یونگی» «Yungay Valley» بسیار خشک یافتند. این کلونی میکروبی کاملا از جهان سطحی جدا شده است. از نظر دانش پژوهان، این عمیق‌ترین بررسی میکروبی و کشف حیات میکروبی در خاک‌های آتاکاما تا به امروز است.

اشکال پیچیده‌تر حیات، برای زنده ماندن در شرایط بسیار خشک صحرای آتاکاما تلاش می‌کنند. با وجود محیط خشن، زندگی میکروبی، در خاک شور و غنی از سولفات صحرا رشد می‌کند. این شرایط، محیط منحصر به فردی را برای زندگی برخی از انواع میکروارگانیسم‌ها فراهم آورده است.

میکروب‌ها قبلا در این منطقه بیابانی تا عمق ۲.۶ فوت (۸۰ سانتیمتر) ثبت شده بودند. محققان می‌گویند تصور می‌شود ۸۰ سانتیمتر اولیه خاک، پناهگاه احتمالی در برابر نور شدید UV خورشید باشد، جایی که ممکن است مقداری آب پیدا شود.

با این حال، دانشمندان این مسئله را مطرح کرده اند که آیا میکروب‌ها می‌توانند در لایه‌های عمیق‌تر خاک زنده بمانند یا خیر. برای بررسی این سوال، «دیرک واگنر» «Dirk Wagner» و همکارانش نمونه‌های خاک عمیق زیرسطحی را از بخش دره یونگی صحرا جمع آوری کردند. آنها برای کشف این زیست کره پنهان، از یک شیوه استخراج جدید استفاده کردند تا مطمئن شوند DNA به دست آمده از موجودات زنده است.

دانش پژوهان کشف کردند که حیات میکروبی از عمق ۶.۶ فوت (۲۰۱ سانتیمتر) تا دستکم عمق ۱۳ فوت (۳۹۶ سانتیمتر) زیر سطح بیابان گسترش می‌یابد.

انواع میکروب‌های کشف شده 

میکروب‌های شاخه سفت پوستان (فیرمیکوت ها) در ۸۰ سانتی متر بالایی رسوبات دریاچه خشک (پلایا) شایع بودند. پایین‌تر ۲۰۰ سانتیمتر، جمعیت میکروبی مشخصی مشاهده شد که تحت سلطه اکتینوباکتری‌ها بود.

این گروه، باکتری‌هایی را از شاخه سفت پوستان یافتند که در برابر نمک زیاد مقاوم هستند و در محیط با اکسیژن کمتر رشد می‌کنند. اکتینوباکتری‌ها در شرایط سخت مختلفی از جمله قطب شمال و سایر زیستگاه‌های شور زندگی می‌کنند.

چگونگی زنده ماندن میکروب‌ها در این اعماق زنده

در طول تجزیه و تحلیل ژنتیکی جوامع میکروبی، برخی از باکتری‌ها شباهت‌های ژنتیکی را به دو گونه خاص نشان دادند: «ژئودرماتوفیلوس پولوریس» «Geodermatophilus pulveris» و «مود استوباکتر کاسرسی» «Modestobacter caceresi» که هر دو نوع باکتری به شاخه اکتیونوباکتر تعلق دارند.

دانش پژوهان می‌گویند این جامعه از باکتری‌ها [اکتینوباکتری‌ها]ممکن است ۱۹ هزار سال پیش، قبل از دفن شدن توسط رسوبات پلایا، در این خاک ساکن شدند و این فرضیه را مطرح کرده اند که این جامعه می‌تواند برای یک مسافت نامحدود به سمت پایین حرکت کرده باشد که نشان دهنده یک زیست کره عمیق قبلا ناشناخته در زیر اَبَرخشک‌ترین بیابان جهان است.

محققان در پاسخ به این سوال که چگونه این کلونی میکروبی می‌تواند در چنین اعماق زیادی رشد کند، می‌گویند این کار را با به دست آوردن آب از سنگ گچ معدنی انجام داده اند.

پیامد‌های این کشف بسیار فراتر از زمین است. صحرای آتاکاما با زمین‌های بایر و بی جان خود شبیه یک منظره از مریخ است. یک احتمال وسوسه انگیز در زیر خاک مریخ وجود دارد: رسوبات گچ، مشابه آنچه در آتاکاما کشف شد، که می‌تواند آب را برای حیات میکروبی فراهم کند.

نتایج این مطالعه در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • نحوه یادگیری تحلیل داده
  • شکاف عمیق سیاسی
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • چالش سخت کارلو آنچلوتی؛ انتخاب بهترین هافبک ها از میان شاگردانش / زیرنویس فارسی