Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقدم با تبریک فرا رسیدن سالروز شعر و ادبیات فارسی و بزرگداشت مقام استاد شهریار گفت: ادبیات فاخر ایران تجلی ارزش ها و آداب ایمانی، حکمت ها و درس های مهم زندگی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز، « ناصر مقدم» در پیامی با تبریک فرا رسیدن روز شعر و زبان و ادبیات فارسی گفت: 27 شهریور، سالروز درگذشت استاد سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار است که بعنوان روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است و این روز عزیز، فرصت مغتنمی برای توجه و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز به شرح زیر است: تاریخ این سرزمین پرگهر، مشحون از گنجینه های ادبی است که از روح پاک ادیبان و شاعران عارف و چیره دست آن، سرچشمه گرفته و با حکمتهای نغز و پرمغز، ممزوج گشته و طی قرون و سالهای متمادی، دل تشنگان معرفت و هدایت را سیراب و راضی می نماید.

غنای ادبیات فارسی و ملاحت طبع ادیبان و شاعران ایرانی، موجب شده تا ادبیات فاخر این سامان، مرز های جغرافیائی را درنوردیده و در فرهنگ و دل سایر ملل و ادب دوستان خارجی نیز رسوخ کند و به حق ظرفیت و جایگاه شعر و ادب فارسی، بیش از اینهاست و بر ماست تا بهره گیری از تمامی ظرفیتهای موجود، شعر و ادب فارسی را که جلوه بارزی از تلفیق زیبای فرهنگ و هنر کشور ماست به جویندگان حکمت و ارباب فرهنگ و هنر جهان، معرفی و عرضه بداریم.

ادبیات ایران زمین، همواره حاوی متون حکمت آموز و غنای والائی بوده که علاوه بر نوازش دل و روح، پردازش عقل و فکر مخاطب را نیز موجب گشته و درس های زندگی و سیاست و دیانت را در فحوای نوشته های متقدمین و متاخرین شاهد می باشیم: از داستانهای پندآموز کلیله و دمنه گرفته تا حکمتهای بوستان و گلستان سعدی و در عصر جدید، شور و شعور متجلی در اندیشه و کتب شید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی(ره).

چیره دستی پارسیان در صنعت شعر و شاعری، جلوه های زیبا و بارزی از تلفیق فرهنگ و هنر کشور را به نمایش گذاشته که توجه به الفاظش دلنواز و غور در بطون آن و توجه به آموزه های علمی و معرفتی اش، روح نواز است. از اشعار عارفانه حافظ و مولوی گرفته تا سروده های محتشم کاشانی و شطحیات مرحوم احمد عزیزی.

امروزه و با بروز و ورود جلوه های تمدن و تکنولوژی بیگانه، که در اقصی نقاط پهنه گیتی، گسترش یافته و با نفوذ و تهاجم فرهنگی بیگانگان، همراه شده، بیش از پیش پاسداشت زبان و ادبیات فارسی، لازم و ضروری می نماید چرا که غفلت از این موضوع و کم کاری مسئولین، میتواند موجب بروز ازخود بیگانگی فرهنگی نسل جدید و توجه و تمایل جوانان و نوجوانان نوخواه، به تبرج های فرهنگ مهاجم گردد.

این روز عزیز را به تمامی عاشقان و فعالان شعر و ادب البرز صمیمانه تبریک گفته و برای تمامی دوستداران ادبیات فارسی آرزوی توفیق و خرسندی دارم. امید آنکه با استعانت از درگاه ایزد منان و با تکیه بر ذخایر ارزنده فرهنگی  هنری کشورمان، در راه اعتلای ارزشهای والای اخلاقی و انسانی همت گمارده و با سعی بلیغ، شکوفائی و تبلور و انتشار روز افزون شعر و ادب فارسی را در میان جهانیان، نظاره گر باشیم.

خادمان شما در حوزه فرهنگ و هنر البرز، ضمن بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات موجود، در حد و وسع خود از هیچ خدمتی در حمایت از حوزه شعر و ادب متعهد این استان فروگذار نخواهند کرد.

  پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: ناصر مقدم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز شعر و ادب فارسی ادبیات فارسی فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۵۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است

به گزارش خبرآنلاین «رانیا» همسر «عبدالله دوم» پادشاه اردن در مصاحبه‌ای که با شبکه خبری ‏«سی‌بی‌اس» داشت، اظهار کرد: «ناکامی جهان در متوقف کردن فجایع و جنایات اسرائیل در غزه، سابقه بسیار خطرناکی را برای مابقی جهان ایجاد می‌کند و زمان آن رسیده که جامعه جهانی از جمله آمریکا از نفوذ سیاسی خود استفاده کرده و اسرائیل را به متوقف کردن جنگ و موافقت با انتقال کمک‌ها مجبور سازد.»

به نقل از ایسنا ملکه رانیا گفت: «فلسطینی‌ها و سایرین در خاورمیانه، ایالات متحده را به‌عنوان یک عامل توانمندساز و تسهیل‌گر اسرائیل در جنگ با حماس می‌دانند. مردم، ایالات متحده را به‌عنوان یک طرف در این جنگ می‌بینند. چون مقامات اسرائیلی می‌گویند که بدون حمایت آمریکا نمی‌توانستند این جنگ را به راه بیندازند. آمریکا ممکن است نزدیک‌ترین متحد اسرائیل باشد، اما یک دوست خوب، دوست را مسوول می‌داند. اقدامات اسرائیل نه تنها خیانت به مردم غزه بلکه در واقع خیانت به تضمین‌ها برای حفظ جان همگی ماست.»

رانیا گفت جهان در حال دریافت «پیام‌های متناقضی» از سوی ایالات متحده است که به گفته او، هم نسبت به مرگ غیرنظامیان در غزه ابراز نگرانی کرده و هم سلاح‌های تهاجمی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است که علیه فلسطینی‌ها استفاده می‌شود. او از جامعه بین‌المللی خواست تا از اهرم‌های فشاری برای وادار کردن تل‌آویو برای اجازه دادن برای ورود کمک‌ها به غزه و پایان دادن به جنگ استفاده کند و گفت ایالات متحده می‌تواند این کار را با گفتن اینکه به ارائه سلاح‌های تهاجمی به صهیونیست‌ها ادامه نخواهد داد، انجام دهد.

به گفته او، غزه‌ای که ۷ ماه پیش وجود داشت، دیگر «قابل شناسایی» نیست. رانیا گفت: «این جنگ کاملا ویرانگر بوده و بر خلاف آنچه اسرائیل می‌گوید، دفاعی نیست.»

او همچنین با اشاره به اعتراضات دانشجویی در سراسر جهان علیه جنگ غزه و به‌ویژه در آمریکا که برخی به آن برچسب «یهودستیزی» می‌زنند تا آن را از مسیرش منحرف کنند، گفت: «احساسات در حال افزایش است و من فکر می‌کنم مردم از آنچه این دانشجویان به آن اعتراض دارند، غافل شده‌اند. از نظر آنها، مسئله غزه و درگیری فلسطین بیشتر به عدالت اجتماعی مربوط می‌شود. آنها از حقوق بشر، حقوق بین‌الملل و اصولی که زیربنای حقوق بین‌الملل هستند، دفاع می‌کنند. آنها برای آینده‌ای که قرار است به ارث ببرند، مبارزه می‌کنند.»

همسر پادشاه اردن افزود: «این احساس وجود دارد که قوانین انسانی به صورت گزینشی اجرا می‌شوند، بی‌عدالتی وجود دارد و زندگی ما بی‌ارزش است، این مساله‌ای است که باور دارم قطعا باعث از دست رفتن بخش بزرگی از اعتبار آمریکا شده و نیز باعث می‌شود ما در مورد رویکردمان درباره ساختار جهانی بازنگری کنیم.»

او در ادامه گفت: «زمانی که هم‌پیمانان اسرائیل نتوانستند آن را متوجه مسوولیتش در کارهایش کنند، فرهنگ فرار از مجازات ایجاد شد و این شرایط ده‌ها سال است که وجود دارد و اسرائیل احساس می‌کند که از هر قانون و استاندارد بین‌المللی مستثنا است؛ شما یا بخشی از جامعه جهانی هستید و به قوانین و اصول پایبندید، یا اینکه یک طرف طرد شده هستید.»

رانیا در ادامه تاکید کرد: «غزه در حال حاضر نمونه‌ای کوچک از هرج و مرج جدید جهانی و نشانه فروپاشی استانداردهای بین‌المللی و بازگشت این اصل است که "بقا برای قوی‌ترین است" و فکر می‌کنم این نه تنها برای منطقه ما بلکه برای کل جهان بسیار خطرناک است.»

همسر پادشاه اردن درباره شرایط انسانی موجود در غزه هم گفت: «شهرها کاملا به زمین‌هایی بایر تبدیل شدند، کودکانی شاد که در مرحله رشد بودند، به پوست و استخوان تبدیل شدند، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در منطقه‌ای محاصره شده زندگی می‌کنند.»

او ضمن درخواست از جامعه جهانی برای ممانعت از یورش گسترده رژیم صهیونیستی به رفح، این عملیات را «پایان کار ساکنان غزه» توصیف کرد که «از ابتدای جنگ به صورت برنامه‌ریزی شده به جنوب نوار غزه سوق داده می‌شوند.»

رانیا در پایان این گفت‌وگو، جنگ علیه غزه را «یکی از بزرگ‌ترین لشکرکشی‌های تاریخ معاصر» دانست «چرا که بسیاری از مردم را از خانه‌هایشان دور کرده و باعث شده که آنها احساس کنند عدالتی در جهان وجود ندارد، اما این جنگ نه اسرائیل و نه جهان را به مکانی امن‌تر تبدیل نمی‌کند.»

این مصاحبه در حالی انجام شد که رئیس‌جمهور آمریکا قرار است طی روزهای آینده با عبدالله دوم، پادشاه اردن دیدار کند. دولت بایدن همچنین با ضرب‌الاجلی مواجه است تا در روزهای آتی به کنگره اعلام کند که آیا رژیم صهیونیستی از سلاح‌های آمریکایی مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده می‌کند یا خیر.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903387

دیگر خبرها

  • رویکرد ما در حوزه ادبیات کودک و نوجوان حمایت جدی از «تألیف» است
  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • حمید نیلی مدیرکل جدید هنرهای نمایشی شد
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • بلینگام: رئال مادرید تمام زندگی من است؛ کاش خاطرات بارسلونا را دوباره زنده کنم
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • تفال به حافظ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ در ازل پرتو حسنت ز تجلی دم زد...